Årets festivaldeltakere

Her kan du lese om de ulike deltakerne til årets festival i Fredrikstad. Det ser ut som en glad og lystig gjeng 🙂

 

Anette Skullestad

Anette Skullestad jobber til daglig ved ordensavdelingen på Kongsberg politistasjon. Ved siden av dette spiller hun gitar og synger og tar på seg ulike spilleoppdrag. Hun har alltid interessert seg for musikk og har sunget siden hun var liten. De siste 12 årene har hun spilt i ulike band og grupper med ulike stilarter, men det er nok country-sjangeren det har gått mest i.

 

The Kåppz

Kåppz ble startet for 3 år siden med en besetning på 5. Bakgrunnen var at undertegne, som da var stasjonssjef, ble utfordret om å stille med musikk til 4 kvinnelige ansatte som skulle ha felles feiring av sine 50 års dager på politihuset.

Siden da har bandet opptrådt ved ulike  anledninger på politihuset, både årsfest, julebord m.v. Pga omorganisering og flytting av tjenestested er det nå 4 medlemmer i bandet.

Kåppz legger vekt på å spille musikk som det både går an å danse til og lytte til, fra Ozzy Osborne, Dum Dum Boys, CCR, Åge Alexandersen m.m.

 

Hasle Trio

Dette er en musikalsk sammensetning, som i ulike sammenheng kan bestå av 2, til flere musikere/sangere. Grunnstammen består av Tom Pettersen, saksofon og Arnfinn Hasle, orgel/tangenter.

Disse to har spilt sammen siden 1985, men en konsert i Oslo Domkirke i 1993 – første Politimusikkfestival – var begynnelsen til en kirkekonsertform med bl.a. bruk av kirkeorgel og saksofon, noen som på den tiden var et relativt sjeldent benyttet lydbilde i slik sammenheng. Siden den gang har en rekke kirker rundt om i landet hatt besøk av «Hasle Trio» med ulike besetninger.

Begge ovenfor nevnte musikere har en allsidig bakgrunn som utøvere, og spenner over bl.a. et spekter innen klassisk orgel-/kirkemusikk, korpsmusikk, populærmusikk, gospel og jazz.

Pettersen har tidligere vært leder av Gjøvik Jazzklubb –Tune Into, og er for øvrig frontfigur i gruppa Bonzo Band. Hasle er freelance musiker, organist og tangentmann.

I sammenhengen Politimusikkfestival, har «Hasle Trio» hatt gleden av å være supplert med «kollega og sang-fuglen» Kristin Worpvik. Slik vil det også være når vi kommer til NPMF i Fredrikstad, juni 2019.

 

East Police

East Police er et nystartet band i Øst politidistrikt. Vi startet med øvinger i slutten av februar 2019. Vår besetning er to vokalister, 3 saksofoner, to trompeter, trombone, gitar, keyboard, bass og trommer. Vi spiller musikk av Stewie Wonder, Michael Buble, Santana og Blues Brothers for å nevne noen. Et par av våre medlemmer har spilt sammen i et tidligere politiband i Østfold politidistrikt som het Blålys. De fleste har spilt i forskjellige korps og band i Nedre Glomma regionen.

 

 

Kor E Politiet

Spiren til politikoret i Vest politidistrikt, «Kor e politiet» ble sådd i desember 1999 ifm med ønske om en julekonsert. Siden da har KEP og Bergen Politiorkester samlet kolleger og deres familier for julestemning hvert år. Samarbeidet har også ledet til en årlig tradisjon med konserten «Alarmen går» i Bergens storstue Grieghallen.

Koret består av ca 20 sangglade og lystige sangere, som alle er eller har vært tilsatt i politidistriktet.

Som organisasjon er vi ytterst lite byråkratisk, og kan nesten betegnes som et kontinuerlig prosjektkor. Musikalsk retning og sangrepertoar avgjøres i fellesskap, mens takt og tone styres med kyndig hånd og utrettelig engasjement av vår dyktige, entusiastiske og underbetalte dirigent Per Erling Eriksen.

«Kor é politiet» drives av høy trivselsfaktor og et ønske om å spre glede og begeistring, både internt og utenfor etaten vår. Vi gleder oss stort til å møte musikkglade kollegaer og publikum under årets festival i Fredrikstad, og vi vil gjøre vårt beste for å spre godstemning også her!

 

Oslo Politi Mannskor – Nettside

Oslo politi mannskor ble stiftet i 1934 og har 17 aktive medlemmer.

Koret rekrutterer medlemmer i hovedsak fra Oslo Politidistrikt, men har også medlemmer fra det sivile.

Koret er aktivt og har flere oppdrag i løpet av året. Korets tre faste, årlige oppdrag er flaggsermonien med politistyrken 17. mai på Politihuset, Grønland, og advendtskonsert i Grønland kirke og på politihuset.

Koret fokuserer på å jobbe musikalsk og har et repertoir som spenner fra barokk til samtidsmusikk, folkemusikk og populærmusikk. I tillegg er det sosiale en viktig faktor.

Annethvert år er det politimusikkfestival, der politimusikere (kor, korps, band og solister) fra hele landet samles til felles konserter og sosialt samvær.

Oslo Politi mannskor samarbeider med politikorene i Stockholm, København, Helsinki og Reykjavik.

 

Oslopolitiets blandede kor – Nettside / Facebookside

Vi er et kor for ansatte i justissektoren, samt deres respektive. Koret har et variert repertoar, fra klassiske verker til pop, moderne musikk, viser, nasjonale sanger og julesanger. Koret har noen faste oppdrag i løpet av året, som for eksempel den årlige og tradisjonelle konserten første søndag i advent i Grønland kirke og deltakelse ved flaggheising på 17. mai. Koret har 30 års-jubileum i år. Dette vil vi feire blant annet med å delta på Norsk Politimusikkfestival i Fredrikstad.

Gjermund Brenne er korets musikalske leder. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og musikkonservatoriet i Leipzig med studier i orgelspill, kor- og orkesterledelse. Brenne har siden 2002 vært kantor i Fagerborg kirke og siden 2005 vært dirigent for Oslopolitiets blandede kor.

Oslopolitiets blandede kor er stolte av å iføre oss uniform og musikalsk representere Oslo politidistrikt.

 

Bergen Politiorkester – Nettside

Bergen Politiorkester, eller Bergen Politis Musikkorps, som det het den gangen, ble stiftet 23. april 1947 på Bergen Politikammer.

Til å begynne med besto orkestret av 12 mann. Instrumentene var til dels lånte, og stort sette både gamle og dårlige. Takket være politimester Brinchmann og mange av byens musikkinteresserte, kunne orkestret opptre med helt nye instrumenter våren 1948. Orkestret har nå ren brassbandbesetning.

Orkestret er i den heldige stilling at de har et lokale på politikammeret til disposisjon, og har en ukentlig prøve à 2 timer. I dag øver vi hver torsdag i kantinen på politihuset i Bergen sentrum.

Politimester Brinchmann var meget interessert i korpsets trivsel og framgang, og har laget en marsj: «Bergen Politi’s Honørmarsj». Denne marsjen hører med til orkesterets repertoar den dag i dag.

Rekruttering er en utfordring på grunn av at det bare kan tas inn folk blant de ansatte, familiemedlemmer og andre med tilknytning til Vest politidistrikt. Medlemstallet var 1 1956 på 19 mann, pluss 5 aspiranter. Orkestret hadde den gang som mål å komme opp i en besetning på 30 mann. I dag er vi 28 medlemmer, hvorav 2 er i permisjon.

Våre faste oppdrag er «Alarmen Går» i Grieghallen, sammen med Bergen Brandkorps Musikkorps og Kor é Politiet, spilling i Flaggtoget på 17. mai samt politidistriktets årlige julekonsert i Korskirken. Ellers opptrer vi på konserter og tilstelninger sammen med andre kor og korps når anledningen byr seg.

Vi gleder oss stort til dette årets musikkfestival. Få muligheten til å møte kolleger, bekjente og gode venner, spille sammen samt å få oppleve Fredrikstad sydende i «politimusikk».

 

Vestoppland Politiorkester

Vestoppland politiorkester ble dannet ved at noen politimusikere begynte å spille på «Ungdomskonferanser» som ble arrangert for alle avgangselever i ungdomskolen. Elever var da med som solister og skuespillere i et opplegg som gikk på forebygging av vold og rus. Vi ble så med på «Politimusikkfestivaler» i Trondheim, Ålesund og Stavanger i tillegg til Gjøvik. Nå er vi i gang igjen og gleder oss til en ny festival i Fredrikstad. Orkesteret består i dag av; Arnfinn Hasle, tangenter etc. Arnfinn er mest kjent som en duganes organist og har spilt i de fleste kirker i Norge, noen i Sverige og en i Irland (St Patrick). Morten Hole, bassist, er kjent fra det sagnomsuste bandet «Midnight» som rundspilte hele Gudbrandsdalen hver helg i det forrige århundrene. Til orientering så jobber Morten i Harstad og spiller også med «The Kåppz». Åge Norland, vokalist og gitarist har lang erfaring med trubadur virksomhet i tillegg til gitarist i Gjøvik bandet «Hoods». Bjørn Slåtsveen, vokalist og trommis, kjent fra Slåtsveen Trio som spilte til dans i Gjøvik og Toten område. Tom Pettersen, saksofon og nesefløyte, «guttemusiker» fra Gjøvik som tidligere også var med i Oslo Politiorkester. Vi spiller mest lokal musikk og er en smule inspirert av Alf Prøysen og Eldar Vågan (Vazelina).

 

 

Politibandet Sør-Vest

Etter over 40 år som politimusikkorps så vi at det var på tide å ta noen grep for å beholde gamle og rekruttere nye musikalske politifolk. Vi er nå en stabil gjeng på ca 16 musikanter som de siste 5-6 årene har spilt som band med vokalister, gitarister, trommeslagere og en solid blåserekke Vi spiller på arrangement i regi av både politiet, lokale bluesklubber og utesteder. Dirigenten vår, Arne Kolstad, gjør en fabelaktig jobb med å få oss til å spille låter fra The Blues Brothers, The Commitments og andre kjente artister.

 

Harry Klein

Harry Klein! Et rockeorkester! I forbindelse med politimusikkens besøk til Harstad for to år siden, måtte vi selvfølgelig danne et band med begge bena plantet godt i rockens verden. Bandet består av kollegaer i Troms PD og en glitrende god sivil gitarist.

Bandet:

Bjørn – Slår hardt med pinner på trommer.

Stein – Har bare 4 strenger men tror han spiller gitar.

Yngve – Spiller ekte gitar, med 6 strenger.

Karl Erik – Spiller en rå luftgitar og synger. Noen ganger får han også ha strenger på luftgitaren sin.

Det spilles hjertegod og fet rock. Det blir høyt og vi blir passelig svett. Kanskje kommer det en låt eller tre som folk faktisk har hørt før…

 

Graceland Band – Facebookside

Graceland Band er et Elvis Presley tribute band. Hovedkonseptet er Elvis Night, men de senere årene har bandet også gjort kirkekonserter med konseptet Elvis gospel og inspirational songs. Fullt band med kor teller 12 musikere, men bandet opptrer også som 4-6 manns band ved gitte anledninger. Bandet spiller mange av Elvis’ største hits, men også låter som ikke er så kjent for folk flest. Bandets filosofi er å fremføre Elvis’ musikk på sin egen måte. Derfor er singalike og lookalike faktoren liten. Bandet har både mannlig og kvinnelig vokalist. Bandets mannlige vokalist fikk i januar 2019, som en av få i Norge og verden, opptre med Elvis turneband på 70 tallet, TCB band. TCB bandet gjorde over 1000 konserter med Elvis fra 1969 – 1977. En kveld med Graceland Band er et hyggelig møte med den fantastiske musikken til en av historiens aller største artister, Elvis Presley. Bandet kan også spille til dans med et blandet og variert repertoar.

Bandet springer ut i fra Lovens Lange & Rømlingan og tidligere Lovens Lange Arm. De to førstnevnte gjorde mellom 1991 og 2006 mellom 20-40 spillejobber i året som danseband i Midt Norge. I samme periode gjorde bandet en betydelig innsats som medvirkere i politiets forebyggende arbeid med konserter og forestillinger for barn og ungdom i barne og ungdomskolene i Sør Trøndelag. I 2005 startet sideprosjektet Elvis Night. Bandet ble oppløst i 2006.

I forbindelse med politiets musikkfestival i Trondheim i 2011, gjenoppstod det originale Lovens Lange Arm. Etter festivalen bestemte 3 av medlemmene seg for å fortsette sammen med 3 utenfor politietaten. Da som Lovens Lange og Rømlingan. I tiden 2014 – 2016 hadde bandet to navn og het Graceland Band når Elvis Night stod på programmet. I 2016 tok bandet navnet Graceland Band permanent. Bandet har de siste årene hatt et godt samarbeid med Trondheim politikor. Det har blitt flere kirkekonserter, og under festivalen i Harstad i 2017 opptrådde bandet og koret sammen både på utescene og på kro.

 

Trondheim Politikor

Trondheim politikor ble stiftet 07.02.1992.

Korets medlemmer er ansatte ved Trøndelag politidistrikt inkl. noen pensjonister.

Vi er ca. 30 medlemmer som har sangen som hobby, og vi synes vi er en fin sammensveiset gjeng.

Vår dirigent er Astrid Rabben, og hun startet som dirigent hos oss høsten 2012.

Vi har tradisjon med adventskonsert hvert år, og i tillegg deltar vi på forskjellige arrangementer både i samarbeid med andre kor og Landsforeningen for trafikkskadde.

Vi gleder oss til festival i Fredrikstad.

 

Oslo Politiorkester – NettsideFacebookside

Oslo politiorkester ble stiftet i 1935, av Politimester Kristian Welhaven. På den tiden ble kun medlemmer rekruttert fra politietaten/justissektor, dette har endret seg med tiden. I noen år har orkesteret vært avhengig av å ta inn sivile også for å opprettholde en god besetning og musikalsk kvalitet. Dette gjør at vi kan spille variert musikk fra populærmusikk til klassiske verker og blir ofte benyttet til representasjon som avslutning PHS i rådhuset, Nobels fredspris, 17 mai og julekonserter. I tillegg har vi gjennom året konserter med sivile orkester, både i Oslo og andre steder, under musikalsk ledelse av vår dyktige dirigent siden 2008, Ståle Abrahamsen. Vi har også representert i utlandet i ulike sammenhenger og kan nevne 17 mai i New York og Hamburg. Ikke minst europeisk politi-musikkfestival i Praha og jubileumstur til Tallinn. I fjor høst en uforglemmelig tur til Svalbard, med konserter i Longeyarbyen og Barentsburg.

Orkestret har også forskjellige grupper som oktett, messing/saxofongruppe og storband som blir brukt på ulike arrangementer. Orkesteret har i dag 40 spillende medlemmer, men det er plass til flere, spesielt på slagverk og spesial-instrumenter.

NPMF ble etablert og avholdt i hovedstaden i 1993, av daværende leder i Oslo politiorkester Hans Utne. Vi har siden den gang vært med på alle festivaler, og ser frem til musikalsk weekend i Fredrikstad.

 

FPD Blues (Follo politidistrikts bluesband) – Facebookside

FPD Blues ble startet i 2005 av to betjenter da de en sen nattevakt snakket om felles interesser i patruljebilen og fant ut at de spilte hvert sitt instrument. De fikk kjapt med seg flere til å danne et band, og siden den gang har FPD Blues hatt mange medlemmer som har vært med i kortere og lengre perioder. Per i dag har bandet syv medlemmer med vokal, to gitarer, bass, trommer, saksofon og trompet.

FPD Blues spiller på en rekke forskjellige arrangementer. Vi opptrer i politiuniform og / eller «Bluesbrothers-antrekk». Mange av låtene vi spiller er hentet fra filmene om Jake og Elwood – the Bluesbrothers, men vi spiller også annen kjent blues, pop og rock. Bandet har trøkk, driv og energi. Det pleier å bli sang, dans og veldig god stemning på konsertene. FPD Blues spiller på festivaler, fester, konserter og på arrangementer i regi av politiet – gjerne som del av det forebyggende arbeidet. Vi har spilt på ungdomsklubber, skoler, SFO og i barnehager. Repertoaret spenner over 120 låter som kan tilpasses det enkelte arrangement.